vrijdag 20 april 2018

Kipgehaktballetjes met bloemkoolcouscous


Een nieuw heerlijk receptje! Normaal lust mijn vriend geen bloemkoolcouscous of - rijst, maar deze mocht ik nog es maken. Ikke blij :-) Een heel drukke week achter de rug en ook voor de boeg, dus ideaal om als ontspanning een nieuw gerechtje uit te proberen en als 't dan nog es schot in de roos is, kan mijn avond niet meer stuk!

Ingrediƫnten:
300 gr kippengehakt, 1 bloemkool (of 2 van die voorgemaakte bloemkoolrijstbakjes in de AH), 2 rode uien, 1 komkommer, 2 teentjes look, 1 citroen, ong. 75 gr amandelmeel, 1 el mosterd, 1,5 el honing, 5 el witte wijnazijn, ras el hanout, peterselie en munt

Recept:

  • We beginnen met de komkommer in de helft en dan nog es in de helft te snijden en schijfjes te snijden. In een potteke dat je kan afdekken en straks op tafel mag, 5 el witte wijnazijn mengen met 1,5 el honing, beetje peper & zout, goed roeren, dat het 1 geheel is en de komkommer erbij kappen en mooi mengen. Dan deksel er op en de frigo in tot je gaat eten.
  • Dan de balletjes maken: in een mengpot: het gehakt, 1 fijngesnipperde rode ui, 50 gr amandelmeel, 1 el mosterd, ras el hanout naar smaak, peper & zout. Alles goed dooreen mengen en balletjes draaien. Deze dan goudbruin laten worden in een diepe pan in een mengeling van olijfolie en boter. Verwarm ondertussen uw oven voor op 180° en als ze goudbruin zijn, schep je ze over in een ovenschaal, hop de oven in, waar ze verder kunnen garen en lekker warm blijven tot 't serveren.
  • Ondertussen heb je tijd om het sausje te maken: in een klein potje het volgende mengen: overschot amandelmeel, 1 citroen, 2 geperste teentjes look, munt naar smaak en 5 el olijfolie. Ne keer goed roeren is goed.
  • Tegen dan zijn uw balletjes goed om te verplaatsen naar de oven. Beetje water in die pan, op het vuur laten en er de bloemkoolcouscous aan toevoegen. En ook de andere rode ui, in schijfjes gesneden. Dan deksel erop en 5 min. laten stomen. Dan deksel ervan en even laten inkoken, zodat je geen wakke boel hebt. Op 't laatste nog afkruiden met peterselie, ras el hanout, peper & zout en een beetje van de saus van hierboven.
Lekker, echt lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten