zondag 29 oktober 2017

Balletjes met selder



'k Ben er op aan 't letten dat we gelijk wel elke week gehakt eten... Kip of varken/rund, maakt niet uit en weet eigenlijk niet hoe dat komt. Vreemd vreemd. De selder stond in reclame, en heb al genoeg seldersoep in mijn diepvries zitten, dus deze nog es bovengehaald. Een echt herfstreceptje dat altijd smaakt. 't Is niet dat je erdoor omver geblazen wordt omdat dit zo'n smaakbom is, dat niet, is gewoon lekker, deftig receptje, een klassieker die het hier blijft doen. 'k Vind 't ook leuk om veel af te wisselen qua groenten en heb eigenlijk niet zo veel recepten met selder. En je weet wat ze zeggen van selder hé! ;-) Altijd goed om uw partner te serveren :-)

Ingrediënten:
Gehakt, 2 bussels selder, room, witte wijn, 1 teentje look, peterselie, 1 ei, 2 sjalotten, tijm & laurier

Recept:

  • 't Gehakt mengen met 't geplet teentje look, 't ei en een handvol verse peterselie
  • Ballekes van draaien en goudbruin bakken in een beetje goeie boter. Hoeven niet helemaal doorbakken zijn, gewoon een lekker korstje vanbuiten.
  • Ondertussen uw selder kuisen en snijden en uw sjalotjes versnipperen. Dan in een diepe pan, waar een deksel bij hoort, de selder en sjalotjes even aanstoven. Naar smaak tijm en laurier erbij.
  • Als de groentjes even gestoofd zijn, een goeie scheut witte wijn toevoegen. 
  • Als de alcohol wat verdampt is, de room erbij, ne keer roeren, ballen erbij, deksel er half op en kwartierke laten sudderen.
Vroeger aten we dit met puree, in 't pré PN-tijdperk dan. En 't smaakt eigenlijk even goed er zonder ze. Beetje meer groentjes eten hé nu :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten