zondag 9 juli 2017

Bruschetta van Pangasius

Een klassieker in een ander jasje! Mijn vriend is nog altijd geen viseter, dus ik moet er voor zorgen dat de vis niet primeert en hij zot van tomaten, dus als je daarmee aan de slag gaat, dan kom je op dit uit :-)

Is ook een leuke afwisseling van de pak friet gisteren bij Robbie Williams op Werchter Boutique. Megazalige dag gehad! Je hebt zo van die dagen, in 't juiste gezelschap, dat 't gelijk karma is, dat alles perfect verloopt en in zijn plooi valt. Wel nu, gisteren was zo'n dag. Op de middag samen de trein gepakt naar Leuven, ingecheckt in 't hotel, op 't terras op 't gemakske iets gegeten, bijna de tijd uit 't oog verloren omdat 't al zo gezellig was, hop de bus op naar Werchter. Tegen een uur of vijf waren we daar, en er was nog net een plaatsje voor ons op de 1e rij! Hadden wel golden circle tickets, maar toch.  Zalige dag, lekker weertje, goed gezelschap, indrukwekkend optreden. Behalve dienen Tourist ervoor, dat was ons ding niet. Had zelfs een beke compassie met dienen mens, 't was gelijk 't ding van heel de wei niet.

Ingrediënten:
3 Pangasiusfilets, beke amandelmeel, Jonnie Boer Lemon Pepper kruiden, 1 rode paprika, 2 grote tomaten, 3 el peterselie, 3 el koriander, 3 geperste teentjes look, beke citroensap.

Ja, heb ook Jonnie Boer kruiden ontdekt en ik ben helemaal fan! Heb ze nog niet allemaal, maar dat zal niet meer lang duren! Hihi.

Recept:

  • Pangasius inwrijven met olijfolie, beke amandelmeel erover, zodat je een heel fijn korstje zal hebben en kruiden met Lemon Pepper
  • In een ovenschaal leggen en de oven in op 180°
  • Ondertussen uw paprika en tomaten heel fijn snijden, awel gelijk voor een bruschetta hé :-)
  • Dan mengen met de peterselie, koriander, look , beke citroensap en nog 1 el olijfolie ook. We zouden nu ongeveer een kwartier verder moeten zijn, maar 't steekt niet op een paar minuten.
  • Dan uw ovenschaal weer uit de oven halen en het tomaat-paprika-mengsel verdelen over de vis en nog een dikke 10 min. langer de oven in
Ik had er nog wat gebakken courgettes bij gemaakt, ook met Lemon Pepper :-) en dat paste er wel heel goed bij, maar was eigenlijk niet nodig qua portie, de vis was ruim voldoende voor ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten