vrijdag 30 juni 2017

Tabouleh van bloemkool met balletjes & komkommerdip

Dit is een zomers toppertje! Echt waar! Zelfs mijn vriend, die, zachtjes uitgedrukt, geen bloemkoolfan is, heeft gesmuld. Ben zoo enthousiast over dit receptje, wil 't gelijk aan iedereen vertellen! De vriend van een collega wil altijd kip eten, nadat ik dit hier gepost heb, mail ik haar meteen 't recept!
Dit moet je gewoon uitproberen :-) Het recept in combinatie met een relaxte vrijdagavond, lekker warm & gezellig en iemand aan je zij die je doodgraag ziet. Geef toe, dat kan niet mislopen!

Recept geïnspireerd (of gepikt en beetje aangepast) van de site van de Spar. Een mens komt zo es wat tegen al internettend hé :-)

Ingrediënten:
- dip: 3/4 komkommer, klein potje griekse yoghurt, 3 teentjes look, 2 el verse munt
- tabouleh: bloemkoolrijst (koop ik zo in de ah, anders bloemkool de blender in), 2 lenteuitjes, handvol kerstomaten, bladpeterselie, munt, sap van 1 citroen, 1 el zonnebloempitten, 1 el pijnboompitten, halve bos radijsjes
- balletjes: 500 gr kippegehakt, 1 kleine rode ui, 1 tl komijn, 1 tl koriander, klein beetje harissa, 3 teentjes look, 1 ei

En nu... het lijkt allemaal veel, maar eigenlijk valt 't best wel mee ze. Duurt niet langer dan een andere maaltijd

Recept:

  • Begin met de dip, want die moet nog min. half uur de frigo in om een beetje te trekken (langer mag zeker!!!!, dees is 't minimum): Komkommer schillen, middendoor snijden en pitjes eruit. Vruchtvlees grof raspen & bestrooien met wat zout.
  • Yoghurt mengen met scheut olijfolie, geplette look, peper & zout, munt en de komkommmer, waarvan je 't vocht uitgeknepen hebt. Dip klaar & frigo in
  • Dan de balletjes: da's simpel: alles bijeensmijten, goed kneden, balletjes van maken en bakken in de pan terwijl je de tabouleh maakt
  • Tabouleh: pakske bloemkoolrijst van de AH opentrekken (i know) en in een pot doen, en dan eigenlijk ook alles versnijden en erbij smijten, nog wat olijfolie erbij ook, peper & zout, es goed roeren en ready steady go aan tafel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten