zondag 4 juni 2017

Cashew curry met halloumi & brocolli


Met het warme weer, wou ik proberen een nieuw vegetarisch gerechtje te maken. Ik probeer 1 keer per week geen vlees te eten, niet uit één of andere overtuiging hoor, gewoon omdat dat wel gezond is ne keer geen vlees en ter variatie. Verandering van spijs doet eten hé :-) Maar vind vegetarische gerechtjes moeilijk. Zowel ik als mijn vriend onze smaakpapillen zijn niet zo vegetarisch aangelegd :-S En dit gerechtje... is een blijvertje. We vinden allebei dat vlees- of visgerechten lekkerder zijn, maar in dat deze in de categorie 'vegetarisch' uitblinkt aan de top! :-)

Ingrediënten:
Halloumi, brocolli, cashewnoten, kokosmelk, groot blik passata, klein potje griekse yoghurt, enkele knoflookteentjes, stukje gember, curry, garam masala, kurkuma, cayennepeper, koriander en bloemkoolrijst

Recept:

  • Halloumi in blokjes snijden en zonder vet goudbruin bakken in een pan
  • Brocolli opzetten en koken
  • Bloemkoolrijst wokken
  • In een pot (hou er rekening bij dat daar straks ook nog de brocolli bij moet) de gesnipperde ui, look en gember even stoven in een beetje olijfolie. Dan alle kruiden erbij (was op gevoel) en nog even laten aanbakken dat alle geuren en smaken zich lekker vermengen. Dan de kokosmelk, passata en griekse yoghurt erbij kappen en effe roeren, zodat er een saus ontstaat. Even laten sudderen
  • Op 't laatste brocolli bij de saus kappen, halloumi erover en wat cashewnoten erbij. Serveren met de bloemkoolrijst.
Lekker ze!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen