zondag 28 mei 2017

Asperges met passievrucht & garnalen

Dit exotische weer vraagt om een exotisch gerechtje en dit is een toppertje!!
Het jaarlijkse Globe-weekend, het reünieweekend met de ex-collega's uit Frankfurt, zit er helaas al weer op :-( Volgend jaar is Berlijn aan de beurt, waar ik alvast al super naar uitkijk. Niet alleen voor de stad ze, gewoon 't gezelschap, dat zijn stuk voor stuk vrienden voor 't leven.

Dit jaar was 't dus in Antwerpen, waar we een ferme stadswandeling hebben gedaan, langs plaatsen gepasseerd waar ik nog nooit ben geweest en super lekker hebben gegeten! Was wel wreed warm en 'k voel de stappen gelijk toch wat in mijn voetjes vandaag, daarmee vandaag luilekkeren met een simpel en makkelijk gerechtje!

Ingrediënten:
Witte asperges, 1 passievrucht per persoon, 1/2 sinaasappel per persoon, boter en garnalen of wat anders van schaaldieren.

Recept:

  • Asperges eerst schillen natuurlijk en poepke eraf
  • In een potje apart de 'saus' maken: passievruchtenvruchtvlees, sinassap en wat peper & zout mengen
  • Per persoon een papillote van aluminiumfolie maken met daarin: asperges overgoten met de saus en een klontje boter erop
  • Dan 20 minuutjes in de oven op 180°
  • Papilotte openen of uitkieperen op uw bord en garnalen erover smijten.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen