woensdag 27 april 2016

Gehakt-muntspiesjes met aioli



Dit is ook zo'n vaste waarde bij den aperitief! Telkens een schot in de roos! Wel wat werk aan, maar kan je makkelijk vooraf doen en dan tevoorschijn toveren als uw volk er is. Reken er gewoon niet op dat er nog wat van overschiet ;-)

Ingrediënten:
Balletjes: 500 gr half varkens/half rundergehakt, 1 ei, 2 teentjes look, 1 tl kaneel, 2 tl komijn, verse munt
Aioli: 3 el Griekse yoghurt, 3 el zelfgemaakte mayo, 2 teentjes look

Recept:

  • Look fijnsnipperen
  • Alle ingrediënten voor de balletjes, behalve de munt, in een pot kieperen en goed kneden
  • En dan rollen maar... 
  • Olijfolie in een pan verwarmen en de balletjes goed doorbakken
  • Tandenstoker erin met een blaadje verse munt ertussen
  • Dan de aioli maken: ook de look fijnsnipperen en gewoon alles mengen. Hoe makkelijk kan 't zijn :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen